A győrsövényházi iskola területe a falu szélén egy parkerdő mellett fekszik, ami részben egy kőfallal van körbe kerítve. Az iskola épületéhez száz éves gesztenyefasor vezet, aminek két oldalán egy kosárlabdapálya és egy kézilabdapálya terül el. Az iskola területén van egy játszó tér is, ami a gyerekek szünetekben eltöltött idejét színesebbé teszik. A parkerdő lehetőséget biztosít innovatív módszerek alkalmazására a tanulás folyamatában.

01  02

A tagiskola német nemzetiségi iskola, azaz a diákok emelt óraszámban sajátíthatják el a német nyelvet és német népismeret tantárgy keretein belül ismerhetik meg a sváb hagyományokat.

Az iskola alapvető oktatási funkciói elsősorban a német nemzetiségi nyelv oktatása és a környezeti nevelés. Mindez összevont osztály keretein belül történik, amiben kis létszámú évfolyamok vannak. Tevékenységei köreinket bővítjük az iskola környezete adta lehetőségekkel. Túrákat szervezünk a közeli Fertő-Hanság Nemzeti Park fehértói Madárvártájához, a győrsövényházi Fricke György-kilátóhoz, a közelben folyó Rábcához és a falun átfolyó Keszeg-érhez. Az iskolaudvarban elterülő pályák a különböző sportolási lehetőségeket biztosítják. Az iskola mellett az Empátia Lovasmajor Egyesület lovardája működik, ahol a tanulók megtanulhatnak lovagolni szakember segítségével. A közétkeztetésben egészséges táplálkozást biztosítunk, mivel az önkormányzati konyha a Rábcakapin lévő Biokertészetből származó alapanyagokból főz.

A környezeti adottságok miatt Győrsövényházon mindig fontos volt a környezeti nevelés. A természet megismerése és védelme, a fenntarthatóságra és az egészséges életmódra való nevelés az iskolánk fő feladatai közé tartozik. Mindennapjainkba bele ivódtak ezek a feladatok és az iskolai rendezvényeinken is megjelentek.

Tagintézményünk kapcsolatot tart fenn az enesei iskolával, a helyi óvodával, a szülői munkaközösséggel, a helyi önkormányzattal és a Német Nemzetiségi Önkormányzattal.

gyshaz logo